fredag 18. desember 2009

Penzy Guest House, Ko Samui

Ko Samui er et tilgjengelig reisemål for alt fra "Oslo Drinking-team December 2009" til småbarnsfamilier. Øya har det meste som blåfrosne skandinaver drømmer om: 15 meter Buddhastatue, jungelsafari, tigerpark, livemusikk, hvite strender og shopping. Vi valgte strandområdet som heter Chaweng beach, og Penzy Guest House. Stedet er drevet av Penzy og samboeren David, som er gjestfrie av natur, og som mer enn gjerne tilrettelegger for at ditt opphold skal bli så bra som mulig. De har et tre-etasjers bygg og søsterkompleks i nabolaget. De leier ut ca åtte rom, mens de selv bor i en leilighet i toppetasjen. Rommene er rene og pene, med TV, DVD-spiller, kjøleskap, en liten safe, varmtvann og en pitteliten balkong, i tillegg til Air Condition som er helt avgjørende. I resepsjonen er det bokhylle for bytting av bøker, en benk full av ulike turtilbud og attraksjoner på øya og en boks med DVDer som kan lånes til rommene. Penzy og David kjenner til de fleste turoperatørene på øya, og er behjelpelig med å finne alternativer som passer den enkeltes lommebok. Alt i alt er dette en fantastisk plass å bo. Vi hadde rom som vendte ut mot gata, og nærmeste nabo var en karaokebar, men dette merket vi ingenting til, og sov godt om nettene i myk seng. Et ekstra pluss er rask, gratis WIFI. Prisen er det heller ikke noe å utsette på: 1.200 Bath per natt (desember 2009), eller NOK 211,- om du vil.

En utfordring for alle overnattingsplasser som ikke ligger i strandsona, er at de resortene som ligger der har blokkert adgangen. Det er ikke forbudt å bevege seg inn på de andre resortene, men litt ekkelt likevel. De strandsolene som er plassert ut tilhører resortene, og man føler seg litt som fant på de rikes lekeplass. Noen plasser er det mulig å leie strandstoler, men vi følte uansett at strandlivet ble litt lite tilgjengelig Det forekommer vel sjeldent til aldri at noen blir stoppet (det er jo en offentlig strand), men uansett.

Restauranttilbudet er massivt, men vi fant en plass som skilte seg ut fra de andre, med god mat, bra stil og hyggelig betjening. Vi anbefaler AKWA Guesthouse, Bar & Restaurant. Sjekket aldri ut rommene, men maten var veldig bra der.

For å komme i kontakt med Penzy Guest House, klikk her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar