fredag 25. desember 2009

Julaften i Thailand

Det er ikke ofte man kan benytte juledagen til å bade i utendørs basseng med steikende sol over hodet. Det gjorde vi heller ikke denne jula. Etter at julefrokosten var inntatt brukte vi dagen til å lese litt julehefter, redigere litt julefilm, og spise godteri til det tøyt ut av nesa.

klokken 19:00 var det tid for hotellets julebuffet, der de hadde gjort seg flid med å tilberede kalkun, en slags stek, masse ulik frukt, et mindre vellykket sushi-bord, hummer, stekte grønnsaker, en omfattende rekebuffet og stekt fisk. Maten smakte veldig godt, og betjeningen hadde gjort det de kunne for at vi skulle føle julen på kroppen. Juletreet blinket som et varselslys, betjeningen gikk med nisselue (med unntak av Sikhene som drev plassen, de hadde jule-turban som egentlig er helt lik hverdags-turban) i tillegg hadde de røde t-skjorter. En av betjeningen hadde ikke funnet juleantrekket sitt, og tenkte sikkert "rødt er rødt" og hadde kledd seg i komplett Manchester United-kostyme i stede. Alt dette akkompagnert av det vertskapet mente var passende julemusikk: svensktoppar. Middagen toppet seg med at en røykmaskin ble skrudd på, og ned trappa fra bassenget kom julenissen med sekken full av pakker som alle gjestene fikk. Det skulle imidlertid vise seg at nissen var en av stamgjestene, en litt (bak)full, korpulent herremann som hadde klart å sette på seg filtskjegget på vranga. Ubetalelig underholdning.

Etter middagen gikk vi tilbake til rommet der vi åpnet julepakker på estisk vis (før julepakken kunne åpnes måtte det fremføres et dikt eller en liten sang, gjerne egenkomponert). Resten av kvelden brukte vi til å ringe hjem til familie, se litt Family Guy og til slutt motta en siste julegave fra Bjørn Magnus: En geit til folk på flukt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar