mandag 28. desember 2009

GIID, en mann i dameklær

I Thailand er ladyboy-fenomenet ganske utbredt. Ofte vil man møte på nette, over gjennomsnittet sminkede "jenter", som lett hadde utklasset Åse Kleveland og Anne Grete Preus' stemmefrekvens. Dette oppdager man dog ikke før man er kommet i prat med vedkommende. Hjemme er det ikke like ofte man ser menn i dameklær i offentligheten, selv om sexologen Esben Ester Pirelli Benestad har gitt dem et ansikt i media.

Det vi har opplevd er at Thailands ladyboys er mer synlig i bybildet, om det er i en hotellresepsjonen, stekende på en pannekake eller som fruktselgere. Dette synes vi er veldig positivt, selv om det også finnes mørkere deler, som for eksempel sexindustriens ladyboys. Det virker som om ladyboysene er godtatt i samfunnet, og på lik linje med alle andre har muligheten til å klore seg opp og frem her i livet. Vi kunne dessverre observere et godt antall ladyboys i de kvalmende barene vi passerte i Pattaya og i Phuket. Dette er den triste delen, men det omfatter jo også mange unge jenter og gutter med eller uten dameklær.

Det er nok mang en vestlig mann som har drukket seg godt tunnelsynt sammen med en vakker kvinne, tatt henne med på hotellrommet, og akkurat litt for sent funnet ut at han streng tatt burde vært en helt annen plass på den tiden av døgnet (vi vet hvem du er, og du er fortsatt et humoristisk samtaleemne). Vårt beste råd til nye reisende i Thailand: se alltid etter adamseplet.

Vil du vite mer om ladyboys, klikk deg inn på Wikipedia da vel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar