tirsdag 15. desember 2009

Late dager i Thailandsbukta, volum 2

Tidlig i dag morges forlot vi vårt vertskap de siste dagene, Penzys for å båte ut til Ko Tao. Penzys og hennes samboer David var veldig behjelpelige med å finne en god transportløsning for oss, og vi endte opp med Seatran. Det er flere selskap som tar turister ut til Ko Phangan, Ko Tao og naboøyene, men Seatran hadde gratis opphenting på hotellet, så da ble det et par kroner spart der også.

Båtturen ut tok rundt to timer. Kjersti hadde som vanlig gjort god research på forhånd, og hadde et knippe med resorts/hoteller på lista si. Planen var å komme i havn på Ko Tao for så å leie en moped, og ta en titt på de aktuelle plassene. Men, allerede på båten var det representanter fra ulike hoteller som var mer enn behjelpelige med å transportere oss fra brygga, vise oss rundt og bære vår bagasje. Vi endte opp med Ban's diving resort, som forøvrig også sto nest øverst på Kjerstis liste. Ban's-kjeden skal være den største dykke-resortkjeden i Asia, og den tredje største i verden ifølge resortens representant og vår beste venn for dagen. De har 39 instruktører som kan PADI-sertifisere dykkere på flere språk, også nordiske.

Ko Tao er et dykkeparadis, med som vi har forstått 26 ulike dykke-spots i nærheten. Per-Erik (Rescue-diveren i gruppa) har planer om å bruke et par dager på dykking, mens Kjersti tar vare på stranda.

For de av dere som planlegger å dra ut på Ko Tao finnes det bøttevis av resorts med ulike tilbud. Eksempler er: Ta dykkesertifikat bo gratis, få rabatt på overnatting de dagene du dykker, kjøp fem øl få bøtte med is med på kjøpet, gi mat til en løshund og få en venn for livet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar