tirsdag 22. desember 2009

Lars Monsen, eat our dust!

Mandag morgen klokken 09:00 banket Treetop View Adventure på døra vår og ville så gjerne vise oss øya si (de var riktignok bestilt som guider kvelden i forveien, men det høres mindre koselig ut da). Det finnes mange turoperatører på Ko Samui som kan ta deg med på det utroligste, men vår gode vert Penzy hadde nok en gang funnet et litt billigere alternativ.

Ute på gata ventet en pick-up som var malt hvit med pensel, og tre morgenfriske Thaier. Det skulle imidlertid vise seg at vår guide for dagen også jobbet som tatovør de dagene turistnæringen sviktet ham. Han skulle ta oss med på Ko Samuis dagsturprogram som består av følgende:

Grandfather & Grandmother Rock
I følge legenden skal to elskere ha druknet seg i dette området da familiene deres nektet dem å gifte seg. Dette skjedde mest trolig et par år før Babylons hager begynte å henge. Resultatet av dette er at naturen har formet en stein som ser ut som en penis, og en annen stein som har sprekken til en vagina. En ganske klam stopp, men utsikten forøvrig er veldig bra, og du forlater plassen med sjøsprøyt i håret.

Arbeidende apekatter
Ko Samuis hovedeksport er kokos. Den mest effektive måten å plukke kokosnøttene på er å benytte seg av apekatter (som får betalt i bananer, ja!). De blir trent opp når de er rundt to år gamle, for så å kunne tjenestegjøre som klatrer og plukker frem til de avgår ved døden (rundt 20-25 år gamle). Det er ikke uvanlig å se biler med apekatter på vei til jobb på Ko Samui.

Mumifisert munk og Wat Kunaram tempel
Buddhisme virker som en smidig trosretning, hvertfall slik vi har skrapt i dens overflate (arrester oss gjerne, vi har ikke argumentene i orden). Så mange som 94% av Thailands befolkning er buddhister og templene er mange. Utsmykningen er helt vanvittig med bladgull og skinnende stener. Faktum at de i tillegg har dekorert sine templer også med hinduistiske guder slik at alle får plass i samme tempel er en fin ting. Den mumifiserte munken er ikke bare et uttrykk. I et glassmonter sitter det en mumie. Historien sier at det var en Thai som fikk sitt kall som 50-åring, hadde gode kunnskaper innen meditasjon og var klarsynt. Han skal ifølge historien ha forutsett sin egen død. Vår guide kunne fortelle at han sluttet å ta til seg mat, og de siste tre månedene av sitt liv tok han kun til seg væske.

Tigerfotografering og elefantshow
I Safariparken Namuang er det mulig å la seg fotografere sammen med slanger, tigre, elefanter, apekatter eller fjærkre. For en liten sum penger vel og merke. Vi betalte lett litt penger for å ha en tiger på fanget. Dette var stas! I tillegg har parken elefant-show, krokodille-show, fugle-show og ape-show. Vi hadde booket tur inklusivt elefant-show, og show ble det. Tre elefanter i økende størrelse gjorde de utroligste kunster. Showet var veldig morsomt og sjarmerende. Barna blant publikum storkoste seg, og det gledet ekstra å se at dyrene hadde det veldig fint (tross i at de var i fangenskap).

Elefantridning

På utsiden av Namuang står elefantene i rekker og venter på å få frakte turistene en kort rundtur rundt parken. På grunn av langt program blir ikke elefantturen særlig lang, men hvor mange dager i året blir man fraktet rundt på en elefant da? Det er verdt å tipse elefantsjåførene litt.

Fossefall og svømming
Ikke så spektakulært som brosjyrebildene skulle ha det til, men pent var det. For de av dere som bor i Gjøvik, gå heller på nedsiden av Mustad industripark. Skiensfolket kan ta en tur ut til Mormonerkirken på Gjemsø, for så å spasere innover mot byen igjen. Dessverre for oss var det ikke mulig å bade der på grunn av alt for mye nedbør den siste tiden.

Buddha Magic Garden
En av Ko Samuis innbyggere Nim Thongsuk bygget området for meditasjon og rekreasjon i perioden 1976 og to tiår frem. Langs en liten elv har Thongsuk hugget ut steinfigurer fra Buddhistisk historie, og laget en liten scene fra sitt himmelrike.

4 x 4 Jeep Trip
Redsel får en ny definisjon etter at du blir plassert i en smal toseter på taket av en jeep uten noen form for polstring eller sikkerhetsutstyr, for så å sette i full fart utfor de smale skogsveiene som slanger seg nedover Ko Samuis fjell. Når man i tillegg har en sjåfør som tenner på redselsbrøl, og anser det som bonuspoeng hver gang han treffer en dump eller turistene treffer en overhengende gren, blir det fort litt hektisk. Vi brukte syv timer totalt på turen, hvorav en time på taket av bilen. I etterkant kan ingen i gruppen si at de husket noe mer av utsikten, selv om guiden påsto at det var på toppen av taket man så det virkelige Ko Samui. Uavhengig hva vi så eller ikke var det virkelig verdt det. Fullstendig galskap i ukontrollerte former er godt fra tid til annen, og det får du ved å sitte på taket av en jeep i full fart. Vi anbefaler folk som kommer etter oss å trene armmusklene før de tar turen.

Vi digget karene som tok oss rundt på øya. De var utrolig avslappede, og var mer opptatt av at vi skulle ha det morsomt enn at vi skulle sitte igjen med mye historie om Ko Samui. Det virket som om sjåføren brukte mer tid på å lete etter edderkopper og slanger i veikanten (for så å bære stolt inn i bilen til oss), enn å følge med på veien. Guiden på sin side var bare avslappet og cool.

Hvis du vil ha en fin dag på Ko Samet, og i tillegg oppleve litt av hvert, kontakt Treetop View Adventure / Kritat på telefon 077-484464

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar