onsdag 2. desember 2009

NgocThao Guesthouse, Ho Chi Minh City

Inne i et smug, etter en indisk restaurant og en gammel dame med skjegg og smil finner du NgocThao Guesthouse. Den lille, smale blokka er drevet av en familie på 11 inkl bestemødre og ei lita jente på ett år. Familien bor på to av rommene pluss et lite anneks, mens de resterende ti rommene er til leie. NgocThao kan friste med gratis WIFI, gratis frokost der du kan velge mellom fire retter pluss frukt og kaffe/te, billig klesvask, i tillegg til sentral beliggenhet i backpacker-området som ligger i Distrikt 1 i HCMC. Et dobbeltrom med bad kostet 160 per natt (november 2009). Rommene er relativt rolige sammenliknet med kaoset på utsiden, rene, med AC og takvifte i tillegg til kjøleskap, TV og et klesskap. De kan også booke utflukter du ønsker å få med deg. Vi var i Mekong Delta og Cu Chi Tunnelene. Les våre opplevelser her.

I umiddelbar nærhet finnes mange gode restauranter/barer og mye shopping. Det florerer av taxier, Xich Los (Sykkeltaxier) som tar deg dit du vil. Det generelle prisnivået i HCMC er noe høyere enn oppe i nord, men fortsatt er det latterlig billig. Vi anbefaler også å ta en tur på Allez Boo, en backpacker-bar med god stemning.

Fellesrommet er familiens stue/spisestue, så til frokost vil du bli underholdt av en morgenfrisk krabat som ser barne-tv. I tillegg til TV og akvarium finnes det to datamaskiner tilgjengelig, samt et kjøleskap med billig drikke. Alt i alt er det god stemning på NgocThao, og familien gjør det de kan for at du skal føle deg vel, og det får de til.

Vi anbefaler at dere å kontakte hotellet for pickup fra flyplassen, da det er vanskelig å finne første gang på egenhånd. Dette er litt dyrere enn vanlig taxi, men verdt det.

Ngoc Thaos bookingside på hostelworld finner du her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar