lørdag 19. desember 2009

Someday we're all gonna dive

Ko Tao er et dykkeparadis i en egen klasse. Per-Erik har dykket siden 2001, og har de siste årene coctail-dykket i Thailand (Ko Lanta/Vestkyst), Egypt, på Fiji og i Karibien, men har aldri sett en plass med bredere utvalg. Ut fra stranden vi bor (Sairee Beach) er det et utall dykkesenter som tar dykkerne ut til mer enn 26 ulike dykkeplasser. Med et slikt utvalg kan de omtrent alltid vurdere sikt og strømning i vannet, og velge andre plasser å reise hvis det viser seg at dykkerne kan få bedre opplevelser der. Det koker over av barrakudastimer, ulike haityper, skilpadder og diverse små, men dekorative akvariefisk i vannet. Selve korallrevene er mer skadet enn på Fiji, men fortsatt et mektig skue. Undervannsplantelivet er helt utrolig på Ko Tao. Det er fargelagte tepper med ulike alger, planter og småmaneter her.

Grunnet budsjett har vi vært nødt til å prioritere. Per-Erik har lagt maten på hylla, kjøpt en t-skjorte mindre og brukt mindre sjampo de siste dagene for å kunne dykke mer. Det hjalp også at julepresangen fra Kjersti kom tidlig i år. Ett dykk ekstra til gutten. To dykk er gjennomført, og det blir muligens to til i morgen tidlig. Det første dykket dukket under på Chumphon Pinnacle. Dette er et 30-meters dykk der det er store muligheter for å se store barrakudastimer og bull shark. På vei utover ble strømmen sterkere, som igjen påvirket sikten, så dykket ble ikke allverdens, men det var godt å bare være under vann igjen. Uansett hvor dårlig sikten er her, blir det aldri verre enn å dykke i Norge, så selskapet var storfornøyd. Båten skulle videre ta oss til Green Rock, men destinasjonen ble endret til White Rock da dette ligger lunere til. Her fikk vi et fint grunndykk med mange småfisk i stim og klare og fine farger.

Kjersti på sin side har vurdert dykkelappen et par dager, noe som har vist seg å være smart. Været har de siste dagene vært veldig ustabilt, noe som hadde lagt en demper på selve kurset. I tillegg gjør julefeiringen at prisene på overnatting har skutt i været, og langt over vårt budsjett. Det som er så genialt er at det kommer nye sjanser. Venezuela kanskje? Hvem vet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar