mandag 28. desember 2009

Båtkjøring i Thailand

Vi kan lese i VG i dag at åtte nordmenn kantret med speedbåt i Thailand. De var sammen med et mannskap på to på vei til Ko Samui fra Don Sak. Nå gikk det heldigvis bra med alle sammen, men Thailand er et land der det kjøres mye gris med båt. Den samme ruta er det bare ei uke siden vi kjørte, dog motsatt vei og med hurtigkatamaran. Det må vel sies å være den verste båtturen jeg (Kjersti) har vært med på, og også svært båtvante Per-Erik måtte innrømme at han kjente det rugget litt i magapåsan. Kapteinen kjørte som om han hadde stjålet både bensin og båt. Det var store bølger og vi hoppet oss bortover vannet. Aldri før har jeg vært sjøsjuk, men denne gangen måtte jeg krype til det berømte korset, finne veien ut på dekk for litt luft og til slutt finne doen for å kvitte meg med litt mageinnhold. På dekk ble jeg for øvrig møtt av rundt 30 av de andre passasjerene, som etter ansiktsfargen å bedømme, følte det omtrent slik som meg. Båtturen varte i en og en halv time, og det meste av tiden satt jeg i en trapp, grønn i trynet og konsentrerte meg hardt om å ikke måtte inn på doen igjen. Det finnes ikke ord som kan beskrive hvor ekkel en do blir etter av 30 mennesker har kastet opp på den.

Etter å vært med på flere ulike båtturer i dette landet, både med store og små båter, kan vi vel si at fellesnevneren er at det går som regel veldig fort, og at det alltid er plass til noen til.

4 kommentarer:

 1. Enig i påstanden din om at det går fort, og det alltid er plass til noen mennesker til. Sikkerheten blir fort nedprioritert når den kan veksles inn i penger. Av erfaring så har jeg kjørt speedboat fra Koh Samui til Koh Phagnan i annledningen fullmånefest på Had Rin Beach, jeg er ikke noen båtkjenner men mener at båten ikke var så veldig stor; og bak hang de tre stk utenbordsmotorer på 300HK hver. Det gikk unna, oste bensindamp og vi satt stuet sammen som sild i tønne uten flytevester og alle kom rett fra voirspiel.

  SvarSlett
 2. Det ser ut som tre stk store motorer er standard på en hver båt i Thailand nå om dagen. Det har nå heldigvis gått bra med oss, men det var nervøs stemning hver tur.

  SvarSlett
 3. Jeg har kjørt denne katamaran-ferjen en mendge ganger, og de har et tidskjema og følge. Båtene er laget i Japan, og har laget for og gå fort. De har informasjonsvideo om sikkerhet og redningsvester etc underveis. Og sammenligne dette med en privat speedbåtservice blir helt latterlig. Man leier en speedbåt fordi man vil fort frem.

  SvarSlett
 4. Det er greit at de har tidsskjema, informasjonsvideo og sikkerhetsutstyr, men vi mener nå likevel at akkurat på vår tur kjørte de for fort. Det var veldig høye bølger, veldig mange ble syke og veldig mange hang over rekka og kastet opp, fordi doene var opptatte. Vår oppfatning var at dette fort kunne blitt farlig, for noen kunne lett falt i vannet.

  Det var forøvrig ikke vår intensjon å sammenligne speed-båt med katamaran, kun kommentere på det vi mener er et høyt fartsnivå generelt i landet.

  SvarSlett