mandag 24. mai 2010

En siste tur på Manhattan

Både Beck og Back har begynt nedtellingen nå (kanskje ikke så rart med tanke på at det bare er én dag igjen før vi setter oss på flyet tilbake til Norge). Med kort tid til hjemreise har eventyrlysten gått ut av kroppene våre, og vi bruker stort sett de siste dagene til å sove litt lenge, spise sen og billig frokost, gjøre de siste bildetingene og spasere litt gatelangs.

I går var vi en tur på Ground Zero, en plass vi begge har vært før. Per-Erik i 2004 og 2005, Kjersti i 2007. Vi hadde kanskje en litt for høy forventning til hvordan det skulle se ut her. For våre utrente øyne ser det ganske likt ut her som i 2004. Mye av grunnarbeidet skal være gjort, men en av vaktene kunne fortelle at byggeprosessen går veldig langsomt, og at det fortsatt er mye følelser knyttet plassen og til utførelsen som også er med på å sinke prosessen. Vi lovet hverandre hvertfall IKKE å "ikke reise tilbake til New York før det nye bygget er oppe".Heldigvis er det så masse å se i gatene i på Manhattan, at man trenger mer tid enn penger for å kose seg (og tid har vi hatt godt med). Little Italy og Chinatown er fine områder, det samme er Soho, Noho og Time Squares (hvertfall som gående).
Et lite historisk tilbakeblikk: Første kvelden Per-Erik tilbrakte i New York for 14 år siden, spiste han på nabosjappa der han bodde. Stedet het, og heter fortsatt Maria's Pizzeria, og ligger i krysset Amsterdam ave og 103 street og serverer "verdens beste" kjøttbolle pizza. Den er faktisk så god at Per-Erik har vært innom plassen alle gangene han har vært i New York, og denne gangen var ingen unntak.
Nå er det tid for den siste LOST-episoden som noensinne kommer til å bli vist, på live, amerikansk TV, så er det pakking for å dra HJEM! Vi er nok litt ute av oss om dagen, det er ganske vilt at nesten ni måneder med reising snart er over. Det skal bli utrolig koselig å møte alle igjen.

1 kommentar:

  1. For noen dager siden satt jeg å søkte litt på reiseblogger og havnet plutselig inn i deres blogg. Og nå har jeg lest igjennom fra første innlegg, og har storkost meg med bloggen deres. Fantastiske fortellinger, flotte bilder og en herlig selvironi. Og sitter igjen med skikkelig reisesyke (da er det godt man om ikke for lang tid reiser til Mexico), og har blitt inspirert til senere reiser :)
    Nå skal jeg selvfølgelig fortsette å lese videre, for regner med det har blitt flere turer ;)

    SvarSlett