torsdag 6. mai 2010

Hola señor Tequila

Å neida, vi har ikke drukket noe tequila, men vi har jo vært noen få dager i Mexico, så man må jo late som. Man er jo nødt til å ta en liten mellomstopp for å komme seg fra Cuba til USA, så vi valgte korteste vei og enkleste utvei: Cancun, Mexico. Egentlig hadde vi bestilt oss et hostel på Playa del Carmen, men så kom vi fram til at det egentlig var litt langt unna flyplassen, ettersom vi bare skulle være to dager og vi måtte reise til flyplassen klokka 4 om morran den siste dagen. Dermed ble det noen kjappe søk på hotels.com på flyplassen i Havana og på dette hotellet (LINK), var det godt med rabatt. Hotellet er stilfullt innredet med hvitt som hovedfarge og innslag av rødt og svart. Alt er relativt minimalistisk og romantisk, og vi synes de har fått til en gjennomført stil.
Disse to dagene vi var på hotellet blåste det noe helt innmari, det var faktisk hvite topper på poolen, så vi valgte å gjøre andre ting enn å ligge i sola. Første dagen, altså fredag (grattis med dagen nok en gang, Marius) valgte vi å reise inn til sentrum for litt etterlengtet "vestlig" shopping. Vi tok bussen til Wal Mart og slo oss løs. Hårprodukter, solkrem, godteri samt litt ymse vi bare hadde lyst til å kjøpe (markeringstusjer), havnet i handlekurven og vi kunne fornøyde ta turen videre etter en times tid. På forhånd hadde vi søkt opp en adresse til en Apple-forhandler i Cancun, da vi desperat trengte ny lader. To Mac´er og ingen fungerende ladere er en dårlig kombinasjon. Taxisjåføren skjønte lite da vi hoppet av midt i et "ikke-turist-strøk" og tuslet inn i denne elektrosjappa med eplelogo på utsida. Skeptiske spurte vi en av de som jobbet der om de hadde ladere, og han kunne vise oss en brukt en som han mente kunne fungere. Rett etterpå kom sjefen hans og fortalte at den hadde han fått av en kar som ikke kunne betale for seg og at vi gjerne kunne få kjøpe den for en veldig god pris. 1200 Pesos (580 NOK) mente han skulle gjøre nytta, men vi mente at da ville vi mest sannsynlig få en ny en for samme pris et mer seriøst sted og takket for oss. På veien ut hvisket medarbeideren oss i øret adressa til en iStore og vi satte kursen for et kjøpesenter.Ved synet av "vanlige" butikker fikk Kjersti vann i munnen og Per-Erik lengtet etter Apple-logoen, så vi ble enige om og skilles for et par timer. Etter en fire-fem timers kikking i butikker, en god del gode kjøp (fornuftige sådan, en del av klærne våre hang ikke sammen lenger) og lunsj på food-courten fant Kjersti en frisør og bestemte seg brått for å klippe seg kort. Det vil si, hun hadde tenkt på det ei stund, og håret var så skadet av sol og saltvann at det ikke var brukanes til noe, men impulsklipping ble det uansett. En time senere rakk håret ned til skuldrene og både jenta og håret gikk lykkelige ut for å gå i gjennom resten av butikkene.
På slutten ble det nesten litt mye for Per-Erik, gutten som aldri kjeder seg (det er bare kjedelige mennesker som kjeder seg), syntes faktisk Kjersti brukte litt vel lang tid på shopping, så vi fant ut at det var best å ta turen hjemover. Dette var fredag kveld og fram til avreise til flyplassen natt til søndag brukte vi resten av Mexico-tiden i verdens beste seng. Blogginnlegg har blitt masseprodusert, bilder redigert og bagene pakket og gjort klare for vårt siste land på turen. På TV´en har både Spiderman og Batman underholdt oss samtidig og room service har gitt oss mat. Vi kan vel ikke påstå at vi har utnyttet Mexico så innmari godt, men kost oss - det har vi!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar