søndag 2. mai 2010

Hoteller i Havana

Det er godt med hotellvalg om det er det man ønsker når man skal til Havana. Felles for de fleste av hotellene er at de er gamle, relativt slitte og dyre. De ble stjerneklassifisert for mange tiår siden, og har fortsatt det samme antall stjerner selv om lite har blitt gjort for å vedlikeholde dem. Bygningene er stort sett storslåtte og flotte fra noen hundre år tilbake, og heldigvis ser vi antydninger til renovering av slike gamle bygninger rundt omkring i byen. La oss håpe de rekker over alle før de faller sammen.
Vi bodde på tre av disse hotellene den tiden vi var i byen. Vi hadde bestilt oss noen netter på hotell helt i starten av oppholdet, da vi ikke helt visste hvordan denne hjemme hos-boinga fungerte. Vi endte på Hotel Florida midt i selveste turistsentrum, i Obispo-gata i gamlebyen. Da vi ankom første natta kunne nattevakten fortelle at de hadde et strømproblem, men de kunne sende oss over til Sevilla Hotel i stedet for natta. Så da fikk vi testet dette også, som faktisk er dyrere enn Florida. Og i forbindelse med GAP-turen vår bodde vi en natt i begge ender på Plaza Hotel. De to siste ligger i grenseland mellom gamle Havana og Prado, fortsatt godt inne i turistområdene.

Vi skal ikke skrive så mye mer om disse hotellene, annet enn at vår erfaring er at alt av hoteller og turer på Cuba er billigere å bestille FØR man ankommer hotellet, og gjerne via reiseselskap. Det var alltid dyrere å stikke innom en resepsjon for å bestille der og da, og i de fleste tilfeller anbefaler resepsjonistene deg å ta kontakt med reiseselskapet ditt i stedet, for å spare penger. Vi brukte ei super dame fra det cubanske reiseselskapet San Cristobal til å bestillle hotell, homestays og bussturer. Ønsker du å ta kontakt med henne når du kommer til Havana, er kontaktinfoen HER.
Et standard dobbeltrom i mellomsesongen april 2010 kostet:
Hotell Florida: 160 CUC (ca 1088 NOK)
Hotell Sevilla: 200 CUC (ca 1360 NOK)
Hotel Plaza: 120 CUC (ca 816 NOK)

Hvis man bruker valutakalkulator har CUC omtrent samme kurs som amerikansk dollar, men den reelle prisen blir litt høyere da det pålegges et gebyr på 8 % ved minibankuttak, 11 % ved kortkjøp og 18 % om man veksler amerikanske dollar. Vi har valgt å regne med en kurs på 1 CUC = 6,8 NOK, som stemmer sånn noenlunde.

Alt i alt anbefaler vi heller å bo i et av de utallige casa particulares som finnes i byen. Prisen er en helt annen (25-30 CUC natta), maten de lager og tilbyr deg er bedre, og de er som regel mer enn hjelpsomme med tips og råd om byen. Vi har kun bodd i ett slikt hjem i Havana og det kommer vi tilbake til litt seinere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar