tirsdag 18. mai 2010

Nasjonaldag og kjendiser

Som dere sikkert har skjønt kom vi oss etterhvert til New York. Ei natt på flyplassen er kanskje ikke å anbefale for alle, men vi koste oss som best vi klarte. De første par dagene brukte vi på å rusle rundt i gatene, kjøpe nye truser og sokker på HM og sove ut.
Men, i går var det 17. mai! Vi hadde bestemt oss for lenge siden at denne dagen skulle feires på Sjømannskirken i NY, og håpet om å få kloa i en vaffel var stort. Vi hoppet over gudstjenesta, men planla å komme oss dit til barnetoget klokka halv fire. På veien stakk vi innom Apple Store på hjørnet av Central Park, dit iPaden til Per-Erik forhåpentligvis kommer før vi reiser herfra. Den butikken er jo himmelen for enhver Apple-bruker og litt helvete om lommeboka er like tom som vår. Tomhendte ruslet vi ut igjen. Butikken er forøvrig åpen 24 timer i døgnet - alltid - for den som er interessert!På veien stoppet vi forresten opp utenfor et fancy hotell, der en haug med paparazzier holdt til. Nysgjerrige som vi er, lurte vi jo på hvilke kjendiser de ventet på. Vi tok bilder av de som steg ut av bilen, og etter litt hjernevrenging og senere googling kom vi fram til at vi har bilder av mora i Gilmore Girls (Lauren Graham) og broren til Dexter i Six Feet Under (Peter Krause). Kanskje ikke de beste paparazziene, når vi bruker fem timer på å finne ut hvem som er på bildene, men artig læll.Angående kjendiser, så er det jo en del "kjente" nordmenn som bor i USA, og vi så jo noen av disse på 17.mai. Stargate-gutta Mikkel S. Eriksen og Tor Erik Hermansen var der, det samme var tidligere supermodell Sunniva Stordal. I tillegg var Sturla Berg Johansen en kjapp tur innom, men det kan vi ikke bevise med bilder. Det var flere der også som garantert var modeller eller forsøkte å bli det, men vi kjenner verken navn eller ansikter på slike.
Hehe, nok kjendiser! Vi kom fram ca en halvtime før barnetoget og Per-Erik kastet seg umiddelbart over Soloen og wienerpølsene med lompe (ketchup tur/retur, sennep tur) de solgte på utsida. Inne fotsatte vi med vafler med jordbærsyltetøy, kaffe og Fruktnøtt. Puh. Men, det er lov på 17. mai. Barnetoget var overraskende langt og ble ledet av en glad kar i rosa Moods-dress. Han skulle foresten senere vise seg å være klassisk pianist. Snakk om feil førsteinntrykk. Barna var bunadskledd med norske flagg i ansiktet, og sammen med presten (ved navn Per Erik) og en høyttaler koblet til et agregat fra krigen marsjerte de rundt kvartalet til klassiske 17. mai-toner. Ved tilbakekomst tok Bergens Politiorkester over, og de framførte alle melodiene vi er vant til å høre på nasjonaldagen. Per-Erik (ikke presten, men han andre) er vant til å ikle seg korpsuniform og på spørsmål fra Kjersti om han kunne alle låtene som ble spilt, var svaret: alle stemmene på alle instrumentene på alle låtene. Jaja, det kunne vel ikke jeg vite vel :) Erfaring eller ikke med korpsmusikk, vi ble begge litt blanke i øya til "Ja Vi Elsker", og en uke føltes plutselig veldig lenge.Etter barnetoget gikk alle inn (stappfullt, sikkert 150-200 mennesker) og folkemusikerne Tørvikbygd hadde underholdning for barna. De store barna koste seg også! Etterpå gikk vi rundt hjørnet for å finne oss litt mat, og selv om vi ikke klarte å oppdrive kjøttkaker, fant vi oss noen kjøttboller som fungerte som substitutt. Etter maten, gikk vi tilbake til Sjømannskirken, og kikket på live streaminger fra NRKs 17.mai-sendinger.

Klokka 19 var det klart for kveldens festprogram. Tørvikbygd spilte og sang, sang gjorde også Kjersti Kveli og Aksel Kolstad spilte Grieg på piano (han i rosa dress og orange Nike-sko altså). Festtaler for kvelden var Stein Villumstad fra "Religions for Peace" og i tillegg hadde konsulen fra ambassaden med hilsen fra Kongen og Dronninga. Til slutt viste de en haug med bilder fra Norge på lerret og kvelden tok sakte men sikkert slutt. Beck og Back tok banen opp igjen til upper west side, der vi bor, og sa seg storfornøyde med dagen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar