søndag 2. mai 2010

Villa María La Gorda, Cuba

Hvis man ikke dykker, snorkler eller liker vann er det ingen grunn til å dra til María La Gorda (hvis man ikke er spesielt krabbeinteressert). Liker man derimot vann, strand og er en fritidsdykker, er det etter vår mening oppmøteplikt hvis man er på Cuba. María La Gorda ligger på sør-vestspissen av øya, har hvit sand, krystallblått vann, fine koraller og rikt sjøliv – men, er veldig væravhengig. Er det overskyet eller regnvær er det virkelig ingenting å finne på.

Rommet vår besto av to 150 cm senger, kjøleskap, tv, skrivebord og AC i tillegg til dusj og toalett. Ellers på området er det en bar med drikke og sandwicher, en a lá carte-restaurant med pizza, pasta, kjøtt og fisk og en buffetrestaurant med ordinær varmmat til 13 CUC (ca NOK 90,-) per person (april 2010). Det viktigste de har på området er dykkesenteret, og den eneste virkelige grunnen til å dra helt til María La Gorda (finere strender finner man på nordkysten, men der er dykkingen dårligere). Dykkerbåtene går ut tre ganger om dagen, og utstyret de har til utleie er helt ok.
Hva prisen er for overnattinga har vi ingen anelse om, da vi var på en forhåndsbetalt gruppetur. Inkludert i denne prisen er uansett frokostbuffet. For dykking kostet det fra 43 CUC (ca NOK 290,-) inkludert utstyr. Dette er prisen for ett enkeltdykk, men det vil være billigere å kjøpe diverse pakkeløsninger.

For å komme i kontakt med María La Gorda, klikk her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar