tirsdag 25. mai 2010

Norge, vårt Norge!

Vi er endelig ankommet Norge etter 267 fantastiske dager på tur, eller omtrent 6400 timer sammen i ett strekk. De siste dagene har vært ganske rolige, og terskelen for å gå ut, og ikke grave seg ned i en sofa med film og data har vært ganske høy. Vi har brukt litt tid på å oppsummere hva vi har vært med på de siste månedene, noe som ikke har sunket helt inn enda, velge ut favorittbilder (for Per-Erik 1596 stk, så hvis du treffe ham, ikke spør om han har tatt noen fine bilder. Da blir du sittende!), i tillegg til å prøve å komme i kontakt med arbeidslivet igjen, slik at det kan komme litt penger inn igjen. Som vi har nevnt på tidligere er vi vanvittig flinke til å jobbe til å være så arbeidsledige som vi er for øyeblikket. Vi har litt småsaker for å komme gjennom sommeren, men sitter du med et par jobber som kan passe nettopp oss på innerlomma, ikke nøl med å kontakte oss for CV og mer informasjon.

Vi kommer til å oppsummere mer av turen etterhvert, men starter med å snakke litt om været.

Hva har skjedd i landene vi har besøkt mens vi har vært på tur:
Vi har ikke stått midt oppe i så mye, med unntak av små etterskjelv i Chile, snøstorm i Beijing (ikke uvanlig, bare uvanlig tidlig) og tsunamivarsel på Fiji, men i de landene vi har besøkt har det skjedd endel enten rett før eller etter vi har vært der.
Sandstorm i Sydney
Tsunamivarsel på Fiji
Tyfonvarsel i sør-Japan
Snøstorm i Beijing
Flom i Vietnam
Jordskjelv og tsunami på Haiti
Jordras i Brasil
Flom i São Paulo
Jordras i Peru
Jordskjelv og tsunami i Chile
Oljelekkasje i Mexicogulfen
Bombevarsel i New York

Jordraset i Peru var med å påvirke turen vår, slik at vi dro til Chile istede, men stort sett har naturen ikke påvirket vår reise spesielt. Det skal vise seg at VG og Dagbladet er "de i verden" som er best til å grave frem naturkatastrofer, så folk i Norge har stort sett vært godt informert lenge før vi har visst noe.

Nå er det tid for mammamat på hver vår kant. Skriver mer senere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar