tirsdag 5. januar 2010

Ajajaj.. nytt land nye muligheter, Kambodsja

Etter syv netter i Kuala Lumpur er vi nå på farten igjen. Neste stopp er Kambodsja. Rutemessig kunne vi besøkt dette landet mellom Vietnam og Thailand, slik mange andre velger å gjøre. Men, siden vi skulle møte Susanne og Lars i begynnelsen av desember valgte vi å heller bruke mer tid i Vietnam, for så å heller å ta Kambodsja på nyåret. Det er nytt år, og vi er på vei!

Kuala Lumpur har vært et finfint avbrekk fra det stereotypiske Asia. Der har det som nevnt vært fine bygg, rene gater og prislapper på tingene vi kjøpt. Men som opplevelsessted har de vi har snakket med sagt at man streng tatt ikke trenger mer enn to til tre dager for å få med seg byen. Det går for det meste i spektakulære bygg og kjøpesenter. Hvis man kan si at sykdom passer bra, så er det vel ingen plass (med unntak av hjemme) som gjør seg bedre til dårlig form enn et fem-stjerners hotell. Vi har sett rommet mye fra innsiden, men likevel føler vi at vi har fått med oss det Kuala Lumpur har å by turistene på. Det var tross alt det som var målet.

Vi har nå landet i Kambodsjas hovedstad Phnom Penh, og skal være der et par dager. Videre går turen med buss eller båt til Siem Riep og Angkor Vat. Er det noen som har noen forslag til ting å gjøre (tiden er begrenset til syv netter), så er det bare å kontakte oss på mail, på facebookgruppa BeckBack Backpack eller rett og slett ved å legge igjen en kommentar her på bloggen.

6 kommentarer:

 1. Anbefaler absolutt en tur til Shianoukville på kysten av Kambodsja! Det går buss fra Phnom Phen og turen tok vel en 5 timer hvis jeg ikke husker feil...
  Var der i 2007, på vår backpacker tur. Og det jeg husker best av Kambodsja er hvor fantastisk fint det var der..

  Var også i Angkor Vat og der er det verdt å stå opp tidlig å få med seg den fantastiske soloppgangen.. Anbefaler også Molly Malones Irish Pub& Guesthose i Siem Riep! Kanon plass og veldig fin atmosfære!

  Syns det er veldig moro å følge med dere, da jeg har som sagt vært på en slik tur selv og dere reiser på noen av de samme plassene som oss!
  God tur videre! :)

  Hilsen Marit 28 år, Trondheim

  SvarSlett
 2. Hei Marit..
  Så hyggelig at du er med på vår reise via internetten. Vi kommer denne gangen til å bruke 3 dager i Phnom Penh, så bærer det rett til Siem Riep. Det er tempel for alle penga nå :-)

  Takk for godt tips uansett. Får håpe vi på et tidspunkt kan vende tilbake til Thailand/Kambodsja, så skal vi absolutt sjekke ut Shianoukville.

  Reisehilsen
  Kjersti og Per-Erik

  SvarSlett
 3. Om dere er varme og vil bade, så prøv Hotel Cambodiana, vi betalte et par dollar for å få en heldag ved bassenget og litt "luksusfølelse" - blant low backpackerbudget bosteder. Herlig;)Okey Guesthouse like ved Hotel Cambodiana, anbefales, eller Happy oppe ved backpackerdistriktet. Dit bør dere dra uansett, herlig å spise deilig mat eller milkshake på terrassene ut over elven der. Et par kule cafeer/ indiske rest. til billig penge og deilige krydderier. Ellers bør dere prøve insekter på nattmarkedet og besøke Friends Without A boarder - restauranter (drevet av gatebarn) i P.P. Siem Reap: Besøk gjerne Floating Village, de blir kjempeglade om du tar med leker eller andre småting (om dere har mulighet). En utrolig fattigdom, men så glade barna og menneskene er. Kos dere så mye i fantastiske Kambodsja. Et av mine favorittland:)

  SvarSlett
 4. Hei vårt lille univers :-)
  Takk for gode tips.
  Vi har snakket om en rolig dag i morgen med bading, så forslaget er helt strøkent!

  SvarSlett
 5. Sendte jo Perik en mail, men kom på ein ting til; Stikk innom baren Angkor What? og sjå om dåke finner våras hilsen på veggen der:)

  SvarSlett