tirsdag 5. januar 2010

Kjøpesenter med stor K

Vi har i forbindelse med Kuala Lumpur-oppholdet (KL) vårt nevnt Petronas Twin Towers flere ganger. I går kom turen til å utforske bygningsmonsteret fra innsiden. Av navnet består bygget av to tårn, og mellom disse, 170 meter over bakken, har de bygget en innglassert passasje. Oppover i etasjene er det 560.000 kvadratmeter kontorlandskap og konserthallen til Malaysia-filharmonien, mens de første seks etasjene er et gigantisk kjøpesenter. I følge WikiAnswer skal byggekostnadene av Petronas Twin Towers ha vært på svimlende 1,2 milliarder amerikanske dollar. Til sammenlikning er det planlagt å bruke 2,8 millioner dollar på helse og omsorg i Malaysia i 2010 (kilde: Malaysian Mirror). Noe må man jo betale for å få et bygg på verdenskartet.

Vi tok med oss Kjerstis bag, og tuslet bort til senteret. I kjelleren finnes blant annet et postkontor, og vårt oppdrag var å (forhåpentligvis) få sendt hjem vår siste bag til Norge. Tidligere har vi sendt hjem fra Australia, Kina, Vietnam x 2 og nå KL. Vi dro på tur med to av de største North Face-bagene, og har i forkant av hver flytur sittet litt på nåler i forhold til overvekt. Har man store bager, bærer man ofte med seg mer enn nødvendig. Bagene er utstyrt med bærestropper, noe som er praktisk, men uholdbart for rygg og nakke. Det skal sies at å sende bagasje hjem fra ulike steder er forholdsvis billig. Denne gangen betalte vi 88 Ringgit (NOK 150,-) for ti kilo. Bagen går med båt, og vil være hjemme i Skien om tre måneder.

I motsetning til Berjaya Times Square er Surina KLCC (Petronas' kjøpesenter) mer en lekeplass for de velstående. Senteret har Fashion-butikker som Gucci, Louis Vuitton og Marc Jacobs, i tillegg til Ed Hardy, Nike Store, Converse, Topshop, Levi's og en mengde andre merker og kjeder. I alt er det alt for mange butikker og restauranter i bygget (hvis du ønsker å rekke over det på en dag). Etter posten valgte vi å skille lag for en stund, da det var like interessant for Kjersti å se på data-duppeditter som det var for Per-Erik å se på dameklær (med andre ord litt over middels interessant for begge parter). Selv om prisene var gode, salgsplakatene store og kredittkortene nye, er det begrenset hvor mye man trenger når man lever i bag. Vi kjøpte noe basisklær (sokker må man jo ha), et par designblader og en bok.

Senteret har også en egen kino, så etter et bedre Dim Sum-måltid på en kinesisk restaurant, gikk vi på julens kinosuksess Avitar 3D. Vi hadde hørt at James Cameron var ferdig med idé og manus for flere år siden, men at han la alt på vent til teknologien var god nok. Smart! Det er sikkert delte meninger om filmen, men vår opplevelse var positiv. Effektene var fantastiske, og budskapet vakkert: Ikke bøll med naturen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar