tirsdag 19. januar 2010

Yesinn, Hong Kong

Rett i nærheten av Metrostasjonen Fortress Hill på Hong Kong island, ligger hostellet Yesinn. Det skal sies at å finne frem til plassen krever mer kreativ sans enn kart og skiltlesing, for Yesinn har hverken skilt eller hus med nummer. Inn i et portrom rett ved siden av 7-eleven i Kings road, opp i femte etasje finner du resepsjonen. Engelskkunnskapene er gode, og behjelpeligheten bra. Resepsjonen ligger i en annen del av bygget enn der rommet vårt lå, så etter innsjekk måtte vi ned på bakkenivå igjen, rundt bygget, inn i en ny heis og videre opp i tiende etasje.

Uten å overdrive, så har Per-Erik større lommer enn rommet var. Rommet var lite, men ironisk nok dobbelt så stort som rommet i Tokyo. Det hadde en liten flatskjerm på veggen, vannkoker, en hard dobbeltseng med lange bein (slik at bagasjen lett kunne plasseres under), og et bad så lite at du måtte ut på gangen for å skifte mening. Perfekt.

Den største plussen Yesinn får, er plasseringen. På utsiden av blokka finnes alt man behøver av restauranter, småmarkeder og butikker. Den tidligere nevnte metroen er guds gave til Hong Kong. Hele metro-systemet er genialt sammensatt med linjer til Flyplass (med egen innsjekking på sentralstasjonen), Disneyland, og resten av Hong Kong. Fra Fortress Hill er det fem stopp til Sentralstasjonen, og to eller tre stopp til god shopping, eller urban turgåing. Vi ble anbefalt å reise til stoppen Sharm Shui Po for å kjøpe elektro- og dataprodukter, men fikk aldri reist. (Rød linje. Bare som et tips til de som kommer etter.) Det beste av alt med metroen er prisen (NOK 3,50 til Sentrum og NOK 17,- til Disneyland). Billig, kjapt og enkelt.

Yesinn hadde rene rom, fjernet søppel hver dag, hadde micro-ovn og kjøleskap på gangen, og var behjelpelige. I tillegg var prisen veldig god (det er tross alt Hong Kong), 280 NOK per natt (januar 2010). Det at rommene er små, er litt sjarm, men reiseforholdet bør ha god takhøyde for å kompensere mot tettsittende vegger.

For hostellets hjemmesider, klikk her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar