onsdag 13. januar 2010

Med Fløybanen til toppen

Nei, greit da, det var ikke Fløybanen vi tok – men den lignet litt. Vi har hatt vår første dag i Hong Kong og har storkost oss. Vi hadde, som å mange ganger før, en litt rolig start på dagen, og klokka ble ganske mye før vi kom oss ut av rommet. Frokost/lunsj ble inntatt på Starbucks mens vi la slagplanen for dagen. Etter å ha observert at vi bor like ved en metro-stasjon, bestemte vi oss for å gyve løs på dét systemet. Nå skulle det vise seg at det var latterlig enkelt, så vi kom oss inn til sentrum på drøyt ti minutter. Det var i det hele tatt veldig enkelt å finne fram i denne byen. Det er gode skilt overalt, også på engelsk, og alle de største turistattraksjonene er merket. Vi hadde planer om å gjøre unna Victoria Peak allerede første dagen, og satte kursen for den gamle og ærverdige Peak Tram. Dette er Hong Kongs svar på Fløybanen, og den bruker rundt åtte minutter på å ta deg opp til toppen som er 552 m.o.h. Vi kjøpte et dagspass til 200 HK dollar (NOK 145,-), som ga oss toveisbillett med taubanen, inngang på Madame Tussauds der oppe og inngang til det beste utsiktspunktet på toppen. Er man turist, så er man turist.
Vi startet med en runde inne hos voksdukkene, og det er jo alltid morsomt å ta bilder sammen med disse ”kjendisene”. Nå kommer dette sikkert som et sjokk på noen, men vi er ikke eldre enn at vi storkoste oss med denne poseringa. Nå kjente vi riktignok ikke til alle dokkene, da vi ikke er veldig stødige på asiatisk musikk, film og politikk, men vi fant både Obama og Elvis.
Victoria Peak er veldig turistifisert, og du har alt du trenger av kafeer, restauranter, butikker og ymse. Vi ruslet rundt og kikket på utsikten (som er noe helt for seg selv), spiste is på Haagen Dazs-sjappa, spiste panini på en kafé til middag fordi vi ikke hadde råd til å spise på restaurantene der oppe, og ventet til solnedgangen med å gå opp til utsiktspunktet. Mot slutten av dagen begynte det å bli litt kjølig på fjellet, men vi syntes bare det var deilig. Kveldsutsikten er helt spesiell, da du ser ned på det som må være flere tusen skyskrapere med tente lys. Vi liker Hong Kong!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar