lørdag 9. januar 2010

Om Khmer-dans og norske vafler

I Phnom Penh ble vi gjort oppmerksomme på et interessant hotell i Siem Reap. Ifølge historiefortelleren er det ei dame fra Norge som har flyttet til Siem Reap, og startet opp et hotell med rettferdighet i fokus. Soria Moria er navnet, og for dem som reiser til Kambodsja på litt større budsjett enn vi gjør, anbefaler vi å bo her. Ikke fordi vi har noe å utsette på Golden Mango Inn, tvert om er dette en av de bedre plassene vi har bodd, men fordi Soria Moria er en så god plass på grunn av det synlige standpunktet de har tatt for å gi tilbake til dem som trenger det (Se hjemmesiden deres for mer info, og hvordan du kan være med å støtte).

Som nevnt fikk vi anbefalt å dra til Soria Moria siden det var fredag kveld. Hver fredag kommer det barn og ungdommer fra et av barnesentrene som hotellet støtter, og underholder i restauranten med tradisjonell Khmer-dans og musikk. Vi syntes dette var et fint tiltak. Barna og ungdommene har en fast konsertdag som de må øve og forberede seg frem mot, og hotellet kan putte underholdningen inn i sitt markedsføringsprogram.

Restauranten var smikkfull, og til underholdningen kunne man velge mellom to ulike tre-retters pakker. Kjersti spiste kylling i sitrongress-saus, mens den trauste Per-Erik veltet i seg nok et lass med kjøttboller i brun saus og potetmos. Til forrett delte vi brød med aioli og grønnsalat, og til dessert hjemmelagde, norske vafler. Det er lite som skal til for å gjøre oss blanke i øynene, men å servere vafler da gitt. Soria Moria visste å spille på de rette knappene til å hvertfall få Per-Erik hodestups forelsket i seg.

Etter at maten var spist, magene stinne, regninga betalt og tuk tuken praiet, bar det hjem til hotellet, rommet og hver vår enkeltseng. Ingenting er fullkomment (sa reven).

1 kommentar: