tirsdag 5. januar 2010

Utsikten er upåklagelig, kjære

Vi har hatt noen rolige dager på vårt gedigne hotellrom, men til slutt trosset vi dampende varme og rennende neser, og beveget oss ut i byen. Kuala Lumpur (KL) har mange høye bygninger, men to (tre) som utmerker seg i internasjonal målestokk. Petronas Twin Towers var verdens høyeste bygg (452 meter) da det sto ferdig i 1998, slått av Taipei 101 (509 meter) i 2004, som igjen blir slått av Burj Khalifa (828 meter, 160 etasjer) i skrivende stund (Kilde: Wikipedia).

Av TV-tårn kan KL smykke seg med det fjerde største i verden. KL-Tower ruver som en 335 meter høy fallos over byen, og det var inn i fallosen vi dro. Heisturen fra bunn til utkiksposten tok 50 sekunder (tidtager Bjørnback tar gjerne imot kritikk på feilmåling, men til hans forsvar kostet urverket bare NOK 17,- så noe feilmåling kan forekomme). På den tiden ble vi fraktet 250 meter opp til en utrolig utsikt. KL er kjent for å være en moderne by, og skal ifølge ryktene ikke være mer enn 153 år gammel, og det er lett å se. Over alt er det høye bygg, og ser man på veiforholdene er infrastrukturen moderne, i etasjer og tilsynelatende mer effektiv enn mange andre byer (hvertfall i østen).

Etter KL-Tower tok vi turen til Hard Rock Cafe, for lunsj/brunsj/middag/kvelds. Det er klart at ett måltid om dagen ifølge de fleste ernæringseksperter ikke er å anbefale, men når man får servert brownies på størrelse med en fullvokst Sanktbernhardshund, har på en måte kroppen fått nok for en dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar