fredag 1. januar 2010

Nyttårsaften i Kuala Lumpur 2009

VG kunne i dag fortelle om en hektisk nyttårsfeiring rundt om i verden. Vi hadde en nyttårsfeiring av litt roligere kaliber enn de fleste. Smarte, feige eller kall det hva du vil, så forlot vi kriseåret 2009 med håp om et bedre arbeidsmarked når vi kommer tilbake sommeren 2010.

I går møtte vi Gemma og Alex klokka 19:30 lokal tid, og gikk bort til NZ Garden. Det skulle vise seg at NZ Garden var en muslimsk kafé og matmarked, der det i all hovedsak var halal-slaktede produkter på tallerken med friskpresset juice å skåle i. Dette hadde strengt tatt ingen betydning da vi fikk et av Kuala Lumpurs beste bord for kvelden. I bakgrunn ruvet tårnene mens vi spiste de velkjente nyttårsrettene stekte nudler og kylling tikka masala. Til maten drakk vi Cola Light og nypresset ananasjuice.

Det var hyggelig å kunne sitte på en relativt rolig plass uten høy musikk og bruke kvelden til å prate med våre reisevenner. Når i tillegg hovmesteren kom til oss og sa at hvis vi kjøpte drikkevarene selv, holdt dem for oss selv og fulgte kardemommeloven, så de ikke noe problem i at vi drakk sterkere stoffer enn juice og flaskevann.

Resten av kvelden frem til den store smellen sto shishaen ved borden og drikkevarene i pose, mens stemningen var lun og koselig. Klokken tolv stoppet all trafikk, og et spektakulært fyrverkeri kom til syne bak de kolossale bygningene som for anledningen var halvveis slukket.

Etter at "kruttrøyken" hadde lagt seg, gjorde vi opp regningen som kom på svimlende 104 Ringgit (NOK 175,-). For dette hadde fire personer spist seg gode og mette, samt hatt en fantastisk utsikt. Videre gikk vi på rommet vårt (vi har jo tross alt egen salong om vi må få be), sprettet boblene litt for sent, og snakket inn i de små timer (som de ville sagt i gamle dager). Kjersti var veldig glad for at hun trosset sykdommen, og Per-Erik var strålende fornøyd med å kunne feire sammen med hans viktigste.

P.S. Klikk på bildene for å forstørre dem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar