torsdag 28. januar 2010

Parati, her kommer vi

Etter ni netter og ti dager i Brasil, hvorav mesteparten av tida er tilbragt innenfor hotellets mange vegger, begynner vi på vår 'live' Brasil-reise. Vi føler oss litt mer i form (i dobbelt betydning for Per-Erik), og hva frister da mer enn en seks timers busstur?

São Paulo har fått null oppmerksomhet fra oss. I nabolaget vårt fantes det et kjøpesenter ved navn Shopping Ibirapuera, som vi har besøkt et par ganger. Det var som kjøpesenter flest, eneste forskjell er at Per-Erik aldri har sett fire politimenn med hevede pistoler siktende inn i en bil før, ei heller en sjåfør i pansret kjøretøy stå å krangle med kjettingvakta inn til senteret. En parkeringsplass er ikke hva det engang var. På innsiden har vi jaktet mat de gangene room servicen og kjøleskapet ikke har fristet. Dette er faktisk alt vi har å fortelle fra São Paulo, men for oss var det mer enn nok inntrykk. Men lavtrykk derimot, det har det vært. Det har regnet katter og bikkjer, og omtrent hver kveld har vi vært tilskuere til imponerende lynstormer.

Vi har lagt en liten slagplan for hvordan vi skal bevege oss gjennom Brasil, og første stopp er Parati. Dette kommer til å bli en småby sammenliknet med monsteret vi nå forlater. Parati hadde i 2005 kun 33.062 innbyggere, og geografisk sett har byen lagt seg på stranda. Hvis vi kan sikre oss mot flisespikkere tør vi å påstå at Parati ligger midt mellom São Paulo og Rio de Janeiro, så sånn sett skal den lille byen full av gamle bygg, kyst og fjell bli en fin rasteplass før vi skal ut til Ihla Grande, men det kommer vi tilbake til.

Nå venter bussen på oss, så vi må løpe. Vil du lese litt mer om Parati, klikk her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar