fredag 8. januar 2010

Velkommen inn til kjøttkaker og apekatter

Etter en relativt hektisk onsdag, med intensive sightseeing-timer, bestemte vi oss for motsatt innfallsvinkel til torsdagen. Denne dagen var avsatt til avslapping og rekreasjon. Planen var å finne oss et fancy hotell med svømmebasseng, der vi kunne låne oss ei solseng og dyppe svette, varme kropper i poolen. Vi fikk et tips fra anasunivers og litt til om at dette var mulig å gjennomføre på Hotel Cambodiana. I tillegg hadde vi mottatt en e-mail fra Thor Eivind om at en nordmann og hans kambodsjanske kone hadde et gjestehus med restaurant i byen, ”Velkommen inn”, der vi kunne få tak i Asias beste kjøttkaker, så denne dagen hadde strålende utsikter.

Og strålende ble det. Sola sto høyt på himmelen, gradestokken lå godt over 30 grader, hotellet var fancy, poolen var deilig og sololja fra Thailand luktet fortsatt kokosnøtt. I firetida forsvant sola bak hotelltaket og vi var sultne på kjøttkaker. Velkommen inn var lett å finne, og vi ble mottatt av smilende ansatte som så absolutt kunne anbefale kjøttkakene. Fisken også for så vidt, men av en eller annen grunn var vi ikke like interessert i den. Kjøttkakene VAR herlige for øvrig, og middagen ble inntatt med apekatter lekende rundt oss, og elefanter passerende på veien. I tillegg var det spennende å kikke over gata og gjette hvem av jentene i baren der som faktisk var jenter.

Det viste seg at det var mange nordmenn som bodde på Velkommen Inn. De leier ut fem rom: ett stort til 40 dollar, ett til 30 dollar og tre til 20. Vi ble sittende hele kvelden sammen med eieren Odd Edvin, en kompis av han som hadde vært der i snart fire uker og ekteparet Lauvsnes, som var på 6 måneders reise med tre barn. En utrolig hyggelig kveld, og deilig å snakke litt norsk igjen, selv om det var med sør- og vestlendinger ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar